Det kan være svært lige at kende de forskellige fiske familier fra hinanden, specielt hvis man dykker i nye omgivelser. Her er en lille oversigt over forskellige fiske familier. identification-chart[1]. Når man kan genkende hvilken familie en fisk tilhører, er det lettere at slå op i bøger eller på nettet, hvad den flotte, sjove eller interessante fisk nu er for en. Hvis man er rigtig entusiast kan man også lave sine egne identifikationskort og tage dem med under overfladen. memory-cards[2] Det er en god idé at laminere dem 😉
I de fleste dykkercentre og butikker sælger de kort over fisk som er specifikke for det område man dykker i. De er af en type som man kan tage med under vandet (lavet af plastik). De er ganske fine, da man så i situationen kan identificere fisken.
Der findes også kort med fisk som ikke er til at tage med sig i vandet. Her står der ofte lidt mere ang. fisken som fx størelse.
Jeg er kommet til den konklusion at det godt kan betale sige at købe en lidt dyrere bog, som har flere fisk og oplysninger i sig. Dog vejer det også lidt mere når man tager dem med på flyveturen, der er bare den fordel, at den nye underlige fisk, man lige har set også er der. På de kort man kan købe er der som regle de fisk man er sikre på at se, uanset om man snorkler eller dykker og lidt hajer, hvaler og skildpader. Men dermed ikke sagt at de fiskekort man kan købe ikke er gode nok, efter jeg har dykket i det røde hav en del gange var mine fiske kort bare ikke fyldest gørende nok mere og jeg købte det som en af de lokale divemastere kalder for deres dykker-fiske-bibel.
fotos: Sanne Viktor
/Sanne Viktor