Dykning i Dahab – max 30m

salat-koralHvis man scuba-dykker i Dahab, er der en uskreven regel lokalt, der bestemmer at man ikke dykker dybere end 30m, med normalt udstyr og træning. Der er dog visse undtagelser som teknisk dykning.

Egypten er meget afhængige af turismen, bl.a. fra dykkere, hvis der sker for mange uheld, betyder det at mindre dykkerferier til stedet bliver bestilt i fremtiden, derfor forsøger de at begrænse uheldene.

Der har været mange og fortsætter med at komme uheld med dødsfald ved specielt The Blue Hole.

Det er primært Divemaster, Instruktører og andre med højere træning, som overvuderer deres evner og udstyr, til at dykke igennem The Blue Hole Arch, som er et dyk på 60+m  uden adgang til overfladen.

Det er en uskreven regel, men den kommer fra lokal erfaring og det er jo ens egen sikkerhed det handler om. Fordi vandet er varmt og klart, ligger man ikke mærke til dybden og glemmer derfor lettere ikke at respektere den. Herhjemme føles 30m til overfladen i tyk ærtesuppe som meget dybt!

Det har ingen betydning for dykningen at man har et max på 30 meter, alle de flotte dyr og koraller er over de 30 meter, så måske det er en god ide at følge de lokale regler?

Fotograf: Jon Linde

 

/Sanne Rasmussen

0 Responses to "Dykning i Dahab – max 30m"

  1. […] 50m, hvor revnen ender ud i et lille hul på revets væg. Husk dybdereglen i Dahab, som siger max 30meter, med mindre man er teknisk dykker, med tek-udstyr. Det er med tiden blevet forbudt at dykke ind i […]

Leave a Reply