Førstehjælp ved drukneulykker

“Hvorfor kan alle ikke førstehjælp?” Det spurgte jeg mig selv om da jeg gik i folkeskole og det glæder mig at Trygfonden har gjort det muligt for alle 7.klasser at bestille klassesæt af nogle små genoplivningsdukker, så der er en til alle og de kan tage dem med hjem til familien og øve. Det gode ved dukkerne er at de kommer i en pakke hvor der er alle de oplysninger man behøver for fx at træne sig i Hjerte-Lunge-Redning på en person, i form af en førstehjælpsbog, dvd, foldere mm. Jo flere der kender til førstehjælp, gør at de forulykkede får hjælp hurtigere og der redes flere liv.

Førstehjælpen er blevet ændret meget siden jeg lærte det første gang. Det er blevet mere simpelt og derved mere effektivt, da der er flere der tør benytte Hjerte-Lunge-Redning (HLR) det man tidligere har kaldt hjertemassage.

HLRNu er første hjælpen ved drukneulykker således:

  • Tjek for bevidsthed
  • Skab frie luftveje
  • Tjek for vejrtrækning
  • Giv 5 indblæsninger (drukneulykker)
  • Start Hjerte-Lunge-Redning (30tryk:2indblæsninger) i 1minut
  • Tilkald hjælp (1-1-2) efter alarmeringen fortsættes Hjerte-Lunge-Redning

Råb om hjælp hurtigst muligt, hvis der kommer en som kan hjælpe, kan du få alarmeret tidligere. Hvilket gør at den proffesionelle hjælp kommer hurtigere frem.

Læs mere på redliv.dk her er der gode forklaringer.

Jeg vil råde alle til at tage et kursus i førstehjælp og i brugen af hjertestarter. Der står i den danske lovgivning at man er forpligtet til at hjælpe så godt man kan i situationer hvor der er behov for førstehjælp.

Den eneste fejl man kan lave i førstehjælp, er ikke at gøre noget!

– er det en selv der har brug for hjælpen, er det jo rart at der er nogle som kan hjælpe.

/Sanne Rasmussen

No Comments Yet.

Leave a Reply