Våddragt

Der findes mange former for våddragter til hvert deres formål. Som fridykker har jeg 3 forskellige af to producenter, en 5mm og to 3mm. To af dem er fra technodiver og en fra Elios. Jeg er som så mange andre fridykkere, stor fan af Elios-sub våddragten.

De nyere mærker på markedet er gode til at forbedre sig, så der er ikke noget ivejen med andre mærker. Man har det med at holde sig til det man kender og har gode erfaringer med, for mig er det Elios da jeg er glad for deres service.

cwt-2diveElios’s hjemmeside kan være lidt forvirrende, men det er helt klart besværet værd. Man kan selv vælge hvilken neopren man ønsker sin dragt i, det er et kæmpe plus da det betyder meget for mig som fridykker hvor elastisk våddragten er. Når man afgiver en bestilling, opgiver man en række mål til dragten, hvis Elios mener at der må være fejl i målene, kontakter de en og man måler igen. Der er nogle gode instruktioner på deres hjemmeside ang. hvordan de ønsker at man tager målene. Jeg kan godt lide at man kan mærke at de har mange års erfaring med at lave målsyede våddragter.

Når man vælger den neopren man ønsker til sin våddragt er det vigtigt at man tænker over hvor blød den skal være (altså hvormeget den skal kunne give sig). Jo blødere og tyndere desto lettere går den i stykker. Den elios-sub våddragt jeg har er opencell det er både godt og skidt, det gør den sværre at få på, men den sidder godt og holder mig varm. Udenpå fortrækker jeg en glat overflade dvs. at det ikke er nylon som på de fleste våddragter.

Inden man bestiller en vådragt til fridykning er det en god ide at overveje, om der skal være lidt ekstra plads til overkroppen når man fylder lungerne.

Når man tager sin fridykker våddragt på, er det en fordel at bruge en god blanding sæbevand. Det gør at dragten glider lettere på og sidder rigtigt. Det er normalt at man enten har bikini eller er nøgen under dragten, da den så bevæger sig lettere på kroppen. Når dragten skal af igen er det lettest i vand eller under bruseren.

Fotograf: Morten Bjørn Larsen

/Sanne Rasmussen

0 Responses to "Våddragt"

  1. […] sælger vi nu camaro våddragter. Dette er ikke en målsyet våddrat som andre jeg omtaler her på Qdiver. Det er en rigtig god all-around våddragt. Den egner sig til fridykning og open water svømning, […]

Leave a Reply