Tjek DMI før dykkerturen

Af bitter erfaring vil jeg foreslå alle at kigge forbi DMI før man tager ud  at dykke, så er det lettere at finde det perfekte dykkersted i forhold til vind, strøm, bølger, temperatur mm.

dmi-dykkerforhold

5minutter på nettet er intet i forhold til et dårligt eller aflyst dyk.

God fornøjelse.

/Sanne Hedelund Kruse Rasmussen

3 Responses to "Tjek DMI før dykkerturen"

 1. […] en opfølgning til mit indlæg om at tjekke DMI før du dykker, kan man naturligvis også bruge farvandsvæsnets hjemmeside. Der står om strømforhold, […]

 2. Hej der

  God pointe. Men kunne du ikke lige lave en guide til hvad og hvordan man checker ? Har selv forsøgt at bruge den siden. Den er ikke super hvis man vil zoome langt ind på kysten, synes jeg. Ellers er det fordi jeg ikke kan finde ud af det (meget muligt) 🙂

  Anyway, så savner jeg en god guide til check at vind, vejr, strøm osv, inden dyk.

  Havde selv fornøjelsen af at dykke med en uv jagt fyr for nogele måneder siden. Gode råd og også henvisning til Farvandsvæsnet og DMI. Men ingen synes at ville skrive den gode guide, så det må jo så blive dig 🙂

  Mvh
  Jakob

 3. Sanne says:

  Hej Jacob.

  Jeg har ikke selv brugt Farvandsvæsnets hjemmeside, det var et tip fra en ven.
  Jeg har ofte brugt DMI til at se vindstyrken og retningen, så jeg har kunnet regne ud hvor det bedst kan betale sig at dykke. Her tænker jeg på sigt, at komme i og op, samt vurdere om dem jeg dykker med kan klare dykket. Fx på Djursland, skal man dykker på sydsiden eller nordsiden, skal man finde en stille bugt/vig eller kan man dykke et mere åbent sted.

  Jeg bruger også siden til at holde øje med vejret i dagene optil et dyk da vejret kan have stor indflydelse på sigten. Jeg har ikke en guide til det, jeg klikker ind på det område hvor jeg skal dykke og vurdere om det er godt eller dårligt for mit dyk.

  Og ja, man kan ikke komme så tæt på det enkelte dykkersted, men du må bruge lidt erfaring og sund fornuft når du tjekker hjemmesiderne. Det sker jo for selv den bedste at man kommer ud i noget rigtig dansk r..vejr 😉 Men man må tage det sure med det søde.

  God dykning og jeg beklager at jeg ikke kan lave en guide.

  Med venlig hilsen
  Sanne Rasmussen

 4. Hej Sanne

  Helt i orden, jeg forstår din mening. Mener at, da jeg dykkede med Timo, havde han udprintet kort der var mere zoomet ind end jeg har kunne lave selv på de nævnte sider. Vi havnede på stenvs for at jage, en del strøm og ingen fisk om dagen. På natdyk bad vi Timo finde fiskene, hvilket da også resulterede i 3 super lækre ørreder.

  Tak for svaret 🙂

  Mvh
  Jakob

Leave a Reply