Tørstatisk – øvelse

Da jeg startede med at fridykke brugte jeg tørstatisk rigtig meget. Det er en fed træning at lave om morgenen før man står op mens man vågner. Det går ud på at man holder vejret og har en pause og gentager dette.

Man træner sin tolerance til CO2 og O2, og vender sig til kroppens reaktioner.  Træn CO2-tolerance ved at holde vejret i 2min og tag en pause på 2min, næste gang holder man en kortere pause, så serien hedder 2min hold vejret og 1.45min pause, derefter 2min hold vejret og 1.30 pause osv.

Man kan også træne ilt-tolerance ved at gøre det omvent så det er pausen der er konstant og tiden man holder vejret stiger.

En CO2-tabel kan se sådan ud:Hanli Prinsloo

Ingen åndedræt  Pause

2:00                         1:45

2:00                         1:30

2:00                         1:15

2:00                        1:00

2:00                         0:15

2:00

Man kan blive svimmel af denne træning, så gå stille og roligt frem.

Efter hånden som man bliver bedre til det kan man ændre tiderne, både de variable og konstante tider.

Det er god træning til at lære at slappe af og finde et tanke mønster der kan være med til at gøre at man bliver bedre i vandet. Prøv at hold vejret som planlagt, da det hjælper mentalt at vide at man kan, selv om at det er ubehageligt.

Når jeg laver tørstatisk, får jeg det meget varmt når jeg holder vejret i mere end 2:30, mit tip er at starte under en dyne eller et tæppe som man kan tage af efterhånden som man arbejder sig gennem tabellerne.

/Sanne Rasmussen

No Comments Yet.

Leave a Reply