Det kan være svært at komme igang med fridykning, da man naturligvis ALDRIG dykker alene. Det betyder at men er afhængig af at der er andre fridykkere, som man kan træne med. Men hvordan finder man dem og kommer i kontakt med dem?
Man kan finde en af de klubber der i Danmark. Aarhus Fridykker Klub (AFK), USG (for studerende i København) og Hvidovre Fridykker Klub (HFK) derudover er der ved at være en del almindelige dykkerklubber, som også begynder at have en afdeling for fridykning. Hvis du kan sætte navn på nogle af de klubber så skriv det i en kommentar, så andre kan se hvor man kan få hjælp til at komme i gang.
- Man kan også tage kontakt til nogle af de fridykkere der er. Der findes link’s her på bloggen i højremenuen .
- og man kan melde sig på et af de mange kurser der bliver afholdt i udlandet, så er man godt i gang.
Der er mange måder at komme igang på, det vigtigste er bare at huske sikkerheden. Dyk aldrig alene da det kan være svært at kende sine egne grænser og hvis man laver en Samba eller et BO når man er alene er der ingen til at redde en, og det skal jo gerne være en god oplevelse at fridykke.
Udstyr er en anden del af det at starte. Nogle klubber har nogle monofinner man kan låne. Det er en god ide at prøve lidt forskellige finner før man køber sin egen. Der findes mange valg der skal tages ved købet af en finne. Hvor hård skal bladet være? Hvilken størrelse skal den være i? skal det være en med glide effekt? Der er også stor forskel på om man taler med en finnesvømmer eller en fridykker, man bruger monofinner i begge vandsportsgrene men det er forskellige krav til de finner der benyttes.
I fridykker miljøet er alle meget venlige og hjælpsomme, vi brænder jo for vores sport, så spørg endelig hvis du møder os.
/Sanne Rasmussen