Hvor finder og køber jeg brugt dykkerudstyr

At købe dykkerudstyr kan være en jungle og ofte koster det kassen. Da jeg i tidernes morgen startende med at dykke startede jeg i en CMAS-klub og der var det et krav at man selv skulle købe sit dykkerudstyr. Jeg købte det hele fra nyt da jeg ikke rigtig vidste hvad jeg kiggede efter, så jeg fik hjælp fra venner og ekspedienter til at finde et basis-kit til scuba-dykning, det var en dyr fornøjelse. Efterhånden som jeg er blevet en mere erfaren dykker har jeg udvidet min udstyrssamling med ting til uv-jagt, egne dykkerture, ekstra masker, flasker mm. og så kom fridykning som tilføjede yderlige ting. Jeg føler nu at jeg er ved at have så meget styr på hvilket udstyr der er værd at købe og hvilke krav jeg har til mit det, at jeg ikke har noget i mod at købe det brugt. Der er rigtig mange penge at sparre ved at købe brugt, men det er også lidt at et sats, da man ikke helt kan vide hvilken stand udstyret er i. Det er en god ide at købe i lokalområdet så man kan se og evt. prøve udstyret før man køber, hvilket jeg klart vil anbefale. Når man køber brugt dykkerudstyr så få det serviceret inden brug.

Jeg har købt udstyr i lokalområdet som jeg har prøvet først, men også ting som kommer flere 100km væk, som jeg ikke har set eller prøvet først. Den hovedregel jeg har er at hvis jeg ikke kan se det før købet, skal jeg ikke være ked af det hvis ikke jeg kan bruge det, enten i str. eller det er for dårlig stand. Hvilket betyder at jeg gerne vil have at prisen er rigtig god.

De sites hvor jeg kigger efter udstyr er:

DBA.dk – Den Blå Avis–  et dansk-site hvor der er mulighed for at spørge til tingene og pris og du kan se andres spørgsmål. Let at søge rundt på, der vises billeder i oversigten over indlæg.

Gul&Gratis– en dansk brugt-børs, af samme stil som DBA.dk. På Gul&Gratis er der billeder i selve indlæggene.

Dykker-forum.dk– et dansk site for dykkere, så der sælges ikke andet end dykker relaterede ting. Samtidig er der mulighed for at surfe lidt rundt og finde andres indlæg om fx. tørdragter og udvide sin egen horisont.

Blocket.se – er det svenske svar på DBA.dk. Her kan du finde alt mellem himmel og jord.

Tradera.se– er en svensk internet auktion hvor der er dykkerudstyr. Dykning ligger under kategorien sport och fritid – äventyrssporter.

Dykarna.nu– er det svenske forum som alle svenske dykkere kender og benytter til alt hvad der har med dykning at gøre – også køb og salg af udstyr.

Der er mange penge at spare, men også en usikkerhed forbundet med at købe brugt. Brug din sunde fornuft og den gode mavefornemmelse til at finde nyt og brugt udstyr til fri- og scuba-dykning. Held og lykke.

Fotograf: Sanne Viktor

/Sanne Viktor

1 Response to "Hvor finder og køber jeg brugt dykkerudstyr"

  1. Sanne says:

    Tiden går og nogle indlæg bliver lidt gamle. Der findes også en masse Facebook grupper med udstyr. Jeg kan anbefale denne: https://www.facebook.com/groups/407239342637590/

Leave a Reply