Fridykning og udstyr

_dsc0196

Fridykning – det lyder flot og man tænker at der ikke rigtigt skal bruges noget udstyr. Det er heller ikke meget i forhold til scuba-dykning, men man er dog stadig udsat for nogle at de samme påvirkninger udefra. Som fx koldt vand der gør at man behøver en våddragt, eller vand i øjnene hvilket medfører en maske osv.

 Jeg opdagede hurtigt da jeg startede med at fridykke, at jeg skulle bruge en masse udstyr, men her til skal det siges at man ikke behøver at have det hele. I princippet er det kun op til en selv hvor meget udstyr man ønsker.

Men ting der er god at have, er finner (bi eller mono), vægt/Bly (hals eller bælte) og Maske/briller, med det er man klar til svømmehallen. Hvis man så skal ud i åbent vand, er det en god ide at investere i en vådragt, lanyard og måske en snorkel, med dette udstyr har man det grundlæggende. Derudover kommer der ting der kan optimere træningen så som svømmefødder, pandesnorkel, næseklemme, dykkercomputer, egen line og bøje.

Det kan let gå hen og blive dyrt, men start med så lidt som muligt og lån dig frem til forskelligt udstyr, så du finder ud af hvad der passer dig, før du køber dig fattig i udstyr, som du senere ikke bruger.

Fotograf: Morten Bjørn Larsen

/Sanne Rasmussen

No Comments Yet.

Leave a Reply