50m 24-7 – øvelse

Denne øvelse er en som kom ind i min træning, da jeg tilmeldte mig min første konkurrence til Berlin, Tyskland. I år er det 16th Long Night of Apnea, den gang var det et meget lavere tal 😉 Det er, så vidt jeg ved, det eneste sted hvor man konkurrere i 16*50m på tid, en lidt sindsyg, men sjov disciplin jeg er vild med.

Der er et stort mentalt spil i, hvordan man svømmer den. Man kan vælge at svømme hurtigt og derved behov for lidt længere pauser, eller langsommere og lidt kortere pauser. Samt at ens split tider kan skifte, alt efter hvordan man planlægger sit løb.

Træningsøvelsen 16*50 meter forklarer næsten sig selv, man svømmer 16*50 meter og man skal gøre det på så kort tid som muligt. Som træning, kan man træne med at pauserne bliver kortere og kortere, indtil der kun er en vejrtrækning mellem de to sidste 50 meter. Man kan også træne med samme pauser hele vejen igennem og svømme hurtigere og hurtigere for hvor 50 meter.

Hvis man ikke føler sig sikker på 16*50 kan man starte med 25meter af gangen.

Der er et hav af muligheder for at variere denne øvelse så den bliver ved med at være sjov, og udfordrende. Og den kan bruges i alle stadier af din træning.

Endnu en gang sikkerhed-sikkerhed-sikkerhed, dyk ikke alene – Husk det nu!

/Sanne Viktor

No Comments Yet.

Leave a Reply