3-3-3 – øvelse

Denne øvelse hjælper dig til at få styr på din finne/finner og dine mavemuskler, så du ikke ligger og slingrer når du dykker.

Du dykker 25, 50,100 måske 200 meter, alt efter hvad der passer til dit niveau og dit sted i din træning. Hvis der undervejs bliver brug for luft tager du et en-arms-fly-tag eller et brystsvømnings armtag og dykker videre med det samme. Denne øvelse går ikke ud på at dykke en bestemt længde, men at fokus ligger i bevægelserne.

Du laver 3 spark på hvor du ligger på maven, derefter 3 benspark hvor du ligger på den ene-side. Så 3 spark på maven og 3 spark på den anden side. Du skal ikke dykke hurtigt, men heller ikke udnytte dit glid fuld ud.

Du kan lege med øvelsen og ind i mellem tage en tur på ryggen, der er risiko for vand i næsen. Her er det vigtigt at du ikke altid drejer samme vej rundt, men veksler for at optimere træningen.

Denne øvelse vil gøre dine udsvømninger fra vendinger bedre, samt hvis der er uro i vandet bliver du bedre til at styre “imod” på en afslappet måde i fx konkurrencer.

Foto: fra arkiv, fotograf: Jesper Stechmann /på foto Sanne Viktor og Kurt Lykke Larsen

/Sanne Viktor

No Comments Yet.

Leave a Reply