Livredderprøven og bassinprøven bliver afløst af Bassinlivredderprøven og Underviserprøven. Det er et dejligt tiltag fra Dansk Svømmeunion.
De to nye prøver giver nye muligheder. Underviserprøven kan man tage fra det år hvor man er 12år, man skal dog altid dele vagten med en der har bassinlivredderprøven. Underviserprøven er en mindre udgave af bassinlivredderprøven.
Bassinlivrederprøven kan tages fra det år hvor man fylder 17år og skal fungere som livredder i fx en svømmeklub, som vi kender det fra livredderprøven og bassinprøven. Bassinlivredderprøven består af 8 øvelser. Dumper man en af dem kan man tage øvelsen igen og stadig bestå. Man har dog kun et ekstra forsøg til at bestå øvelsen, gør man ikke det må man tage hele prøven om en anden dag.
Læs mere om de enkelte prøver på dansk svømme unions hjemmesside. Her kan du se hvad du skal kunne i den enkelte del af prøven, der er også lavet forskellige videoer der viser udførelsen af øvelserne.
For at tage en af prøverne er det en fordel at træne sin svømning, så man er godt forberedt på formprøverne. En af de ting jeg har oplevet at der kan været svært for prøvetageren er alle de dyk man skal lave. Hvis ikke man har styr på sine neddykninger og trykudligninger kan det hurtigt blive en hård omgang.
På Dansksvømmeunions hjemmeside kan man finde dommerlister og kontakte en dommer, eller man man spørge i sin lokale svømmehal.
Literatur som jeg kan anbefale er “Livredning… håndbogen til alle med interesse for vand og sikkerhed”, der stå meget af det samme på respektforvand.dk, så man behøver ikke at købe bogen for at forberede sig til teorien.
Fotos: Fra Dansk svømmeunion.
/Sanne Rasmussen