Lighthouse – Dahab

På min for nyligt afsluttede tur til Egypten, havde jeg 3 dyk (scuba) på Lighthouse i Dahab. Lighthouse ligger i den nordlige del af Dahab byen.

Dykningen ved Lighthouse er altid god. Det er let at komme i og op af vandet, man går 3-4 skridt på noget gammelt dødt koral og træder ned i vand der er i knæhøjde. Vi kørte til dykkerstedet med vores udstyr samlet og våddragterne på, da vi kom frem var det bare bly og BCDen på og hoppe ned i det blå. Der er en pynt som gør at der næsten aldrig er så mange bølger at en nybegynder vil føle sig utryg, så der kan dykkes i al slags vejr.

Der er altid mange snorklere og scuba-dykkere ved Lighthouse, man kan også møde en eller to vindsurfere. Det er et godt dykkersted med forskellige muligheder. Hvis man dykker til venstre er der koraller både dybt og lavt. Man kan møde lidt strøm når man kommer rundt om pynten. Det er et flot sted at dykke, men man kan godt se at det er meget besøgt.

Jeg havde 2 af de 3 dyk til højre hvor der er sand, søgræs og nogle krukker, kasser mm. som er sat ned for at skabe liv. I søgræsset er der masser af “dyrebørn” der er bitte små dragefisk, boxfish, pipefish og mange flere. Man skal tage sig tiden til at finde dem, ikke fordi det er svært men man vænner sig hurtigt til at der er flotte fisk over alt. Der er mange der bruger sandområdet til uddannelse af dykkere og det er velegnet til det. Der er blæksprutter, som man kan bruge meget tid på at betragte.

Mit sidste dyk i Dahab og Egypten, var et fantastisk dyk ved Lighthouse, jeg kom i vandet med min makker og vi mødte en dykkerinstuktør under vandet som fortalte os at der var en søhest lidt længere fremme. Vi brugte 30min på at ligge stille og kigge på den. Den var stor sort med en hvid krave. Det fede var at sandet blev fuldt af liv, mens vi lå der. Hvor heldig kan man være? Søheste er så smukke, helt heldige var vi dog ikke, det var sådan et dyk hvor man skulle have haft et kamera med, med det havde vi ikke, så ingen billeder af den fine søhest.  Fantastisk dyk hvor der var masser af tid og nye anderledes oplevelser.

 

/Sanne Rasmussen

Fotograf: Jon Linde

0 Responses to "Lighthouse – Dahab"

  1. […] håber at få nogle gode dyk på lighthouse, caves, eel garden, husrevet ved Dive Wiz og mange andre steder. Derudover vil jeg som […]

  2. […] og op. Når man først er under overfladen er det ligesom de andre dykkersteder nær Dahab (pånær Light House). Når man kommer i vandet, dykker man ud gennem et stort ”badekar” til skråningen. Til venstre […]

Leave a Reply