Kan du huske hvordan du laver et makker tjek?

Her er en lille genopfrisker på hvad et makker tjek / buddy check indeholder.

Afhængig af hvor du har lært at dykke, har du fået en huskeremse til at hjælpe med hvilke trin du skal igennem. Du kan se flere af remserne her.

Den danske remse hedder: Vandet Bølger Let Henover Os.
Den står for Vest, Bly, Luft, Hurtigspænder, Ok.

Den engelske fra PADI hedder: Begin With Review And Friend.
Den står for BCD, Weights, Air, Releases, Final OK.

Her er hvad man tjekker på hvert punkt.

BCD/Vest – At man kan puste luft ind via knappen, samt manuel indpustning og at luft kan komme ud. Selvfølgelig samtidigt at den kan holde luft.

Weights/Bly – At den kan frigøres med en hånd (højre hånd på det klassiske spænde), at intet sidder fast i bæltet fx en regulator.

Air/Luft – At flasken er helt åben. Imens dykkeren med flasken trækker vejret i sin egen regulator, tjekker man at luftmåler nålen ikke bevæger sig (tegn på flasken ikke er helt åben, eller første trinsfejl). Dykkeren uden flasken, tjekker at den alternative regulator virker. Husk det er ikke nok at trykke på purge knappen, der skal suges for at sikre at den indre membran virker.

Releases/Hurtigspænder – At alle spænder sidder som de skal, er spændte så meget så at udstyret sidder behageligt og tæt, at flaskespændet ikke glider på flasken og er stramt.

Final OK/OK – Et sidste generelt tjek. Fx en slange over hver arm, en slange under hver arm, maske, finner, intet sidder fast forkert, intet hænger og dingler.

 

/Sole Viktor

No Comments Yet.

Leave a Reply