Hvad er i PADI Divemaster uddannelsen?

Jeg har undersøgt lidt om hvad der er i Divemaster uddannelsen og der er mange ting jeg skal igennem.

Jeg skal læse en masse teori der skal hjælpe mig når jeg arbejder som Divemaster/Dykkerleder og som assistent i et kursus fx Open Water Diver. Derudover skal jeg læse dykkerteori på samme niveau som en instruktør skal kunne, der er en stor god bog der hedder “The Diving Encyclopedia” og den har lidt om alt inden for dykningen. Næsten alle materialer er på Engelsk da de ikke er oversat til Dansk, men heldigvis får jeg forklaret og undervist på Dansk så jeg er helt sikker på at forstå det hele.

Jeg skal igennem teori 8 eksamener og bestå med mindst 75% procent rigtige svar ud af 20 spørgsmål for hvert emne, dvs. maks 5 fejl. Eksamenerne er frit oversat:

 • Assistere dykkerelever under uddannelse
 • Lede aktiviteter for certificerede dykkere
 • PADI Divemaster programmer
 • Dykning generelt og miljø
 • Dekompressions teori og tabellerne
 • Fysiologi og førstehjælp
 • Fysik
 • Udstyr

Af mere praktiske ting jeg skal igennem, skal jeg udføre nogle vand test bla. med svøming 400m på tid, trække dykker 100m på tid osv. Så skal jeg lære at demonstrere alle de 20 øvelser fra Open Water kurset, så eleverne tydeligt kan se hvad de skal gøre for at fx kunne tage masken af og på under vandet. Jeg skal også demonstrere hvordan man redder en bevidstløs dykker i overfladen, hvor jeg trækker personen, tager udstyret af og laver indblæsninger på samme tid.

Som en del af mit kursus skal jeg også assistere på andre kurser bla. et fuldt Open Water kursus og et vidergående kursus som f.eks. redningsdykker (Rescue Diver). Det glæder jeg mig rigtig meget til, tror det bliver rigtig sjovt både at se mere fra sidelinien hvordan der bliver undervist, men også hvordan eleverne er.

Jeg skal selvfølgelig også prøve at fungere som Dykkerleder på ture med certificerede dykker, hvor jeg skal briefe og guide dykkerne.

Jeg ved ikke hvor lang tid uddannelsen kommer til at tage, det kommer lidt an på hvor meget tid jeg kan finde udover mit arbejde og fridykningen, men det er vist normalt her i Danmark at man lærer lidt uden for normal arbejdstid og at det tager nogle (flere) måneder inden man er helt færdig, jeg har ihvertfald ikke tænkt mig at skynde mig alt for meget, da jeg hellere vil lære en masse istedet for “bare” at få mit certifikat.

/Sanne Rasmussen

1 Response to "Hvad er i PADI Divemaster uddannelsen?"

 1. […] Sanne har skrevet lidt om hvad hun skal i sin Divemaster her. […]

 2. Hej Sanne Rasmussen(eller andre).
  En kammerat og jeg går og drømmer lidt om at blive Padi Divemaster. Vi er ret uerfarne dykkere begge to og ville derfor høre om det kræver nogen specifik erfaring at tage uddannelsen?(Han er taget en masse prøvedyk rundt omkring ca. 10. Jeg har 10+ dyk ud over Padi Open Water certifikatet). Vi er begge 3.g’er i år og tænker på at komme ned syd på og finde et sted at være og blive uddannet arbejde og nyde livet lidt i det kommende sabat år.

Leave a Reply