DDI – dykning trods et handicap

Kan du huske første gang  du prøvede at dykke? Min første gang var helt fantastisk. Det var i den svømmehal hvor jeg arbejdede og har svømmet rigtig mange baner, som konkurrencesvømmer. Så jeg burde kende svømmehallen ud og ind. Måske også derfor det virkede større. Men fornemmelsen af at kunne trække vejret under vandet og ikke skulle op og have luft – det var så fedt, en stor oplevelse jeg ikke kan beskrive, selv om det var de samme hvide klinker som altid. En fornemmelse af frihed.

Prøv at forstille dig, at du kommer ud for en ulykke, bliver lam i benene og bliver kørestolsbruger. Hvilken frihed ville det ikke give at komme ud at dykke? Der er ikke den samme tyngdekraft og man kan bevæge sig mere frit. Det må være det vildeste.

Jeg vil gerne slå et slag for DDI (Disabled Divers International). DDI er en non-profit organisation. Som DDI professionel har man en overbygning til sin normale professionelle dykkercertificering, hvor man bliver rustet til at dykke med personer med forkellige handicap. Det kan være at en dykker er lam i benene, hvilke forbehold skal man tage for at han/hun kan komme ud at dykke, eller hvad med en person som er blind?

At have et handicap kan påvirke kroppen, så der kommer andre medicinske forhold, man skal tage hensyn til, som fx forhøjet risiko for dykkersyge. Igennem DDI Pro uddannelsen som er åben fra Divemaster/dykkerleder og op, får man en viden til hvordan man skal takle forskellige handicap med teori og øvelser. Dykningen bliver gjort mere sikker, end hvis man som handicappet dykkede ved CMAS, PADI, SSI, NAUI, SDI, BSAC, osv. uden handicap overbygningen. Jeg kan varmt anbefale et professionelt handicap dykningskursus ved DDI.

DDI har også kurser og certificeringer tilpasset handicappede dykkere, behandlere og ikke professionelle dykkere, men det må blive et andet indlæg senere.

Find mere information på DDI’s hjemmeside www.ddivers.orgDDI Facebook siden, eller DDI Facebook gruppen.

Foto: DDI gruppen på FaceBook

/Sanne Viktor

 

1 Response to "DDI – dykning trods et handicap"

  1. Sanne says:

    Der er et nyt kursus her i november. Det afholds af Mark Slingo. Hvis du skulle have interesse:
    Hi guys just a message for all who missed the recent pro training in Dubai we will be holding another in the UAE on 22-23 November 2013. I also am offering the full range of DDI programs in Kenya for divers and instructors . Inbox me or email at scubaexperiences@diveproafrica.com for details

Leave a Reply