Jeg er som tidligere nævnt gået igang med min PADI Divemaster uddannelse, men jeg fandt det små svært at finde rundt i alle PADI kurserne og efter længere forklaring har jeg nu lært lidt mere. Jeg har fået Sole til at forklare lidt mere om kurserne her på siden.
Her er et diagram over PADI’s dykker kurser og deres forbindelse imellem hinanden.
(Klik på billedet for større udgave)
Som ny dykker starter man med et PADI Open Water Diver (OW) kursus, det eneste krav for at begynde er en lægeerklæring der godkender en som egnet til dykning og at man er 10 år eller ældre (visse yderligere krav findes imellem 10-12 år). PADI OW lærer en hvordan man klarer sig selv og ikke kommer til skade når man dykker. Inkluderet i undervisningen er 5 moduler teori, 5 pool sessioner med 20 øvelser i vandet og 4 åbent vands dyk.
Hvis man har børn der gerne vil prøve dykning er der også mulighed for at tage dem med i en pool med bubblemaker programmet eller snorkling ved stranden, alderskravet her er 8 år. Generelt med børn tages der højde både for deres alder, men også deres fysiske og mentale udvikling, der kan være stor forskel på hvor moden et barn på 10 år er. Instruktøren vil sammen med forældrene, barnet og minimums kravene fra PADI bestemme hvilke aktiviteter der er passende for barnet, så de ikke overbelastes med alt for meget teori og øvelser.
I Danmark tager Open Water Diver undervisningen typisk 6 dage (aftener og weekend).
Det næste niveau er PADI Advanced Open Water Diver (AOW), for at starte på dette kursus skal man blot have et eksisterende dykker certifikat som f.eks. PADI OW eller CMAS*. Ideen med PADI AOW er at blive bedre til at dykke og blive forberedt til nye aktiviteter under vandet. Inkluderet i undervisningen er 5 teori lektioner og 5 dyk med emner som vragdykning, dybdedykning, navigation under vandet, natdykning, tørdragtsdykning og bedre opdrift under vandet, i Danmark tager undervisningen typisk en fuld weekend.
Derefter kommer PADI Rescue Diver, for at begynde på dette kursus skal man være mindst 12 år gammel og have et PADI OW og PADI AOW certifikat. Hvis ikke man er eksisterende PADI certificeret, skal man have to andre lignende dykkercertifikater og 20 loggede dyk. Det man lærer på kurset er at udvide sin dykning fra sig selv, til også at inkludere andre, dvs. at være bedre i stand til at hjælpe andre både i den normale dykning, men også i en nødsituation. Kurset er en blanding af teori, øvelser i pool og simulerede situationer hvor man skal løse problemer. Kurset er både sjovt, hårdt og meget givende både for instruktøren og eleven. Kurset er ikke bygget på at man skal være super stærk og elite dykker for at udføre øvelserne, men går mere op i at lære en teknikker som kan kompensere for de mangler man har, f.eks. fysisk styrke, så man stadig kan hjælpe en person der har brug for det.
Derudover er der et stort udvalg af speciale kurser, hvor man går mere i detaljer med et område inden for dykning, f.eks. vragdykning, tørdragt, eller undervandsfotografi. Hvis man tager 5 specialer og får logget 50 dyk, kan man blive Master Scuba Diver, den højeste ikke professionelle PADI certificering.
Du kan finde mere information om PADI kurserne på denne side (engelsk), eller stille et spørgsmål i en kommentar til dette indlæg i bunden.
Jeg tager min PADI Divemaster (DM) hos 2DIVE.
Jeg har et CMAS** certifikat og har undersøgt hvad der skulle til for at kunne starte på Divemaster uddannelsen, efter at have undersøgt det hos PADI Nordic har vi fundet ud af at jeg kan begynde direkte på uddannelsen så længe der bliver taget højde for mine PADI “mangler”, det kan dog anbefales at spørge i det dykkercenter man vil tage uddannelsen i, da det også er op til instruktøren om de vil kræve at man tager et PADI Rescue Diver kursus først.
Divemaster uddannelsen er det første professionelle niveau hos PADI, hvor man kan arbejde med certificerede dykkere og fungerer som assistent på kurser. Kurset indeholder fuld dykkerteori på samme niveau som for instruktører, hvor man skal igennem 8 teori eksamener. Man skal også kunne alle de 20 øvelser fra Open Water kurset på demonstrationsniveau. Derudover skal jeg være assistent på rigtige kurser, og øve mig på at guide certificerede dykkere.
Min plan er at fortsætte til Open Water Scuba Instructor (OWSI) så jeg kan kombinere min dyre fridykker interesse, med lidt indtjening når jeg er ude og rejse.
Fotograf: Jon Linde & Sole Viktor
/Sanne Rasmussen og Sole Viktor
[…] Og lidt om de forskellige PADI kurser her. […]