Don’t kill sharks

For lidt over et halvt år siden ville vi spise kinesisk, så vi kiggede rundt i Malmø og fandt en restaurant som så god ud. Vi gik ind og satte os, da jeg sidder og læser menukortet ser jeg til min skræk at der står hajfinnesuppe på menuen. Jeg kigger på Sole og vi er slet ikke i tvivl om at vi ikke ville spise der alligevel. Vi fortalte tjeneren hvorfor vi valgte at gå. Hans kommentar var ”det er jo bare hønsekødssuppe og folk vil jo have det”. Jeg blev så forarget.

YouTube Preview Image

Vi har ingen traditioner for at spise hajfinnesuppe her i norden (ikke at det undskylder det). Vi bliver dagligt bombarderet med beskeder i tv, avisartikler og internettet som fortæller os hvilke dyr vi lige nu udrydder. Hvordan kan det så være at det er socialt acceptabelt at sælge/købe hajfinnesuppe (uanset om der er hajfinne i så markedsføres det som med) her i norden?

Uanset om man er til natur og hajer, eller er dødsens bange for hajer, må enhver kunne forstå at en systematiske slagtning af 100 millioner hajer om året, primært for deres finner ikke er holdbart i længden. Men som med alt andet der har med havet at gøre, kan vi kun påvirke det via hvad vi vælger at købe.

/Sanne Viktor

2 Responses to "Don’t kill sharks"

  1. turbolover says:

    Who cares? Sharks have no mercy for anyone or anything. Sharks also contribute nothing to the oceans.

  2. Sanne says:

    The shark is an important part of the ecosystem. In the following link, can you learn the basics of the ecosystem. http://en.wikipedia.org/wiki/Ecosystem

Leave a Reply